Ръстът на пациентите с грип поставя и Ямбол пред епидемия, съобщи

...
Ръстът на пациентите с грип поставя и Ямбол пред епидемия, съобщи
Коментари Харесай

Лекари: И Ямбол е пред грипна епидемия

Ръстът на пациентите с грип слага и Ямбол пред зараза, съобщи пред публицисти шефът на Регионалната здравната ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

Броят на заболелите се е нараснал до 267 на 10 хиляди души. Очаква се през идната седмица да доближи епидемиологичните стойности за региона от 321 на 10 хиляди души, посочи шефът на РЗИ – Ямбол. По думите ѝ най-засегнати са дребните деца до 4 години, както и тези в ученическа възраст.

В педиатричното поделение на регионалната болница „ Св. Пантелеймон “ все още са заети 16 кревати, свободните са 7. „ Миналата седмица се наложи да увеличим броя на леглата от 18 на 23, защото имаше няколко дни с над 20 приети в болница деца “, сподели още доктор Калчева, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Хоспитализирани са главно деца до тригодишна възраст с диагнози бронхиолит, пневмония, ларинготрахеити. В момента са публикувани няколко типа вируси в района. Има един микс от вируси – грип А, грип Б, COVID-19 продължава да циркулира и да се популяризира ”, уточни шефът на РЗИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР